Publisert 18 / 06 - 2020

ALT DET JEG ER anerkjennes med nominasjon til Amandaprisen 2020

Amanda-nominasjonen løfter Emilies stemme frem på en fantastisk måte og bidrar til å bryte tabu rundt vold og overgrep mot barn

Det er helt uvirkelig! Helt rått!

– Emilie fra Alt det jeg er om Amanda-nominasjonen

Alt det jeg er er nominert i kategorien Beste dokumentarfilm og prisutdelingen vil finne sted i Haugesund 14. august. For de som vil følge med på sendingen så dekkes den av NRK. Nominasjonen er en flott anerkjennelse til alle foran kamera; Emilie, Hanne, Nanna, Elin, Anje og hele teamet som har jobbet med å lage filmen og samarbeids partnerne våre som har hjulpet oss med å løfte filmen ut.

Foto Stine Østby

Det er en vekker å høre noen fortelle med egne ord hvordan en ødelagt barndom manifesterer seg seinere i livet. Endringsprosjektet er tvingende nødvendig.

– Dagbladet, Inger Bentzrud

Mer enn en film.

Filmen har vokst til å bli et vesentlig nasjonalt endrings-prosjekt som nå blir brukt av mange aktører. I løpet av de neste to årene har vi klare målsetninger for hvordan vi, sammen med Emilie, kan bidra inn i arbeidet mot vold og overgrep og øke forståelsen av hvordan det er å leve med traumer fra barndommen. Det å bli nominert til en Amanda gir filmen og endrings-prosjektet en viktig synlighet!


Vi skal løfte Emilies stemme inn i offentlig etat for å gi kunnskap og refleksjon til voksne som jobber med barn og unge. Mange arbeidsplasser har sett filmen allerede og tilbakemeldingene er enorme. Ønsker du å se filmen med din arbeidsplass så ta kontakt med oss. Filmen kan sees på kino eller digitalt via vår plattform Educational Storytelling.

Vi skal gi kunnskap til profesjons-studenter som utdanner seg til å jobbe med barn og unge. Flere universitet og høyskoler har filmen som pensum fra høsten; Tannpleie, barnevern, sosionom og lærer-studie er noen av dem. Ønsker du å bruke filmen eller kunnskapsreisene våre som læremiddel på ditt studie? Ta kontakt med oss.

Vi skal bidra til at andre som har egne erfaringer med vold og overgrep skal vite at de ikke er alene og få mot til å fortelle om sine opplevelser slik at de kan få den hjelpen de trenger. Det tar 17 år i snitt før utsatte klarer å fortelle om overgrepene de har vært utsatt for. Det er for lenge. Filmen er derfor tilgjengelig digitalt for skoleklasser og vi har gode samtale-guider som klassen kan bruke til å snakke om tema i etterkant.

The kind of film you hope everyone sees because it might make the world a more understanding and empathetic place. Honest and unflinching. Gorgeously shot, expertly paced, and overwhelmingly emotional. ”

– THE GATE, Andrew Parker

Alt det jeg er fikk en fantastisk mottagelse i pressen da den ble lansert på kino 6. mars i år. De internasjonale kritikerne fulgte opp da filmen ble vist på den viktige filmfestivalen Hot Docs litt senere. Vi vet at film har en enorm kraft til å berøre, sette agenda og endre tankesett. Mange journalister løfter frem Emilies evne til å gjøre nettopp dette, gjennom å fortelle sin historie om hvordan det er å leve med traumer etter overgrep i barndommen.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om hvordan du kan bruke Alt det jeg er-prosjektet