Publisert 19 / 11 - 2019
"Det handler om å eie"
Frivillige i Røde Kors Gatemegling, møter ungdom i forskjellige sårbare livssituasjoner og de jobber for å møte dem på en best mulig måte. På deres nasjonale forum fikk frivillige mulighet til å se filmen "Alt det jeg er" på Sandvika kino. Etter visningen hadde de gruppeoppgaver med dialogøvelser rundt filmen. Flere reflekterte over hvor viktig det er å eie sin egen historie som Emilie gjør i filmen.
Gatemegling er verksteder Røde Kors holder for ungdom, der deltakerne får verktøy til å håndtere egne konflikter og andres konflikter på en ikke-voldelig og konstruktiv måte. De har 190 frivillige rundt om i landet som holder Gatemeglingsverksteder for ungdom som ønsker å lære mer om egne og andres reaksjoner, følelser og behov i konflikter.
Som Gatemeglere så sitter gjerne Emilie i gruppa vår uten at vi vet noe om hennes bakgrunn. Det tenker jeg at vi egentlig alltid har i bakhodet, så det kan ligge litt i bakhodet nå også.
– Mari Olsgaard, Seniorrådgiver i Gatemegling, Norges Røde Kors
Her kan du lese om noen av refleksjonene Gatemeglerne hadde i gruppene etter og ha sett "Alt det jeg er" på kino.
Jeg tenkte på en ting med de høye hælene i filmen. Når Emilie skulle gå med de høye hælene, så spurte hun søsteren, hvordan går du med dem? "Du må eie og gå med dem, da blir det bra å gå med hæler". Det er jo det Emilie gjør med historien sin med filmen. Det er det som gjør den så jævlig sterk!
– Henriette Vik, (til venstre på bildet)
Den var en utrulig gripende og sterk film. Det brakte fram mange forskjellige følelser. Jeg synes Emilie er jævlig tøff, det må jeg si. Det er så godt at hun bruker og eier historien sin, som gjør at hun kan få andre som kan ha vært gjennom det samme til å oppleve at de ikke er alene. Det er dessverre mange andre der ute som har opplevd det samme og det er viktig å dele de opplevelsen man har.
– Katharina Lærum, Gatemegler
Som gatemegler så holder vi kursrekker for deltagere og jeg tenker at filmen skaper refleksjon rundt hvordan man kan kommunisere med personer som har gjennomgått overgrep, og hvordan man eventuelt kan gjenkjenne den type adferd eller kommunikasjon som bærer preg av slike erfaringer.
– Henrik Sperre