Førde Kinohus
25/2

Gro Anita Solheim

Brukerrepresentant for Smiso Sogn og Fjordane

I dag vil vi gjennom filmen «Alt det jeg er» få møte Emilie som gir sin stemme til alle de som er redde for å snakke ut. Eg vil gjennom å stå her gi min stemme til alle de som har klart å snu livene sine til noe bra etter overgrep….

Gro Anitas appell

I dag vil vi gjennom filmen «Alt det jeg er» få møte Emilie som gir sin stemme til alle de som er redde for å snakke ut. Eg vil gjennom å stå her gi min stemme til alle de som har klart å snu livene sine til noe bra etter overgrep….

Skyld og skam holdt på å ta livet av meg… Eg trodde eg var unormal og ikkje var sånn som de andre… noe som førte til flere skamfulle opplevelser… Eg var ikkje en sann utgave av meg sjølv. No vet eg at eg er helt normal og har lært meg å leve med at utenforstående kanskje ikkje forstår eller aksepterer de valgene eg har måtte ta for å kunne være alt det eg er. Eg er ikkje så opptatt av å fortelle historien til alle.. Det som er viktig for meg er å bli sett og hørt for den eg er og det å då møte et menneske som av hele seg viser at det bryr seg og som viser vilje til å forstå kan være redningen. Min aller største drøm er at andre skal få oppleve det samme. Det fins ikkje noe mer legende for et fortvilet menneske enn å møte en som av hele seg formidler varme, tro og håp – uten å dømme. Men kan være sammen i undring. En kan ikkje bære smerten aleine… men en må sjølv ta valget om hvordan fortsettelsen skal bli..

Det går an å få et godt liv..

Eg vil takke Smiso for at de har tatt initiativ til denne visninga og for at Sunnfjord kommune ville vere med på laget om å arrangere denne kvelden.

Siden eg er brukerrepresentant for Smiso så vil eg bare kort si at - SMISO er et tilbud til mennesker som er utsatt seksuelle overgrep. Smiso tilbyr og samtaler til pårørende. Senteret er og et tilbud til det offentlige, og det er et lavterskeltilbud.

Eg tror vi i kveld vil få innblikk i kor viktig det er med samarbeid - internt er det viktig at alle på en arbeidsplass samarbeider skal vi få til det beste, men ikkje minst er et tverrfaglig samarbeid viktig. Derfor har vi og invitert representantar fra Statens Barnehus, politi, overgrepsmottaket, barnevern, Sunnfjord kommune og Smiso her – når vi er ferdige med alt program fra scena blir de igjen her og tilgjengelig for spørsmål.

I kveld vil vi gjennom filmen få møte Emilie som har valt å vere åpen om kordan det er å leve med traume frå barndommen. Gjennom ei nær fortelling åpner ho opp for en vanskelig tematikk på ein unik måte.

Gro Anita Solheim