Kjære kinosjef

6. mars 2020 hadde dokumentarfilmen "Alt det jeg er" ordinær kinopremiere. To måneder før premieren, hadde filmen allerede blitt sett av 1000 publikummere og flere visninger var allerede booket. Dette har vært visninger for kommuner og arbeidsplasser som har kontaktet oss, med et ønske om å se filmen i forbindelse med sitt virke. Nå vil vi gjerne dele våre erfaringer med deg og invitere til et samarbeid, slik at vi sammen kan tilby ditt lokalmiljø å bruke filmen i sitt arbeid mot vold og seksuelle overgrep.

For å booke en visning kan du fylle ut skjema nederst på siden, eller ta kontakt med Karoline på e-post: karoline@santogusant.no eller tone@santogusant.no.

Har du allerede booket filmen og trenger kinomaterialet? Kontakt Karoline.

Foto: Andrea Gjestvang

KORT OM FILMEN:

Hva om du ikke fikk snakke om det vondeste i livet ditt, men allikevel fortalte alt. Emilie er 18 år og bærer på en barndom preget av overgrep, frykt og taushet. Hun ønsker å ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre i livet uten å bli sett eller hørt? Emilie ble seksuelt misbrukt fra hun var 6 til 12 år av sin stefar, som ble dømt for overgrepene. Etter fem år i barnevernet kommer Emilie hjem til sin mor og tre yngre søsken. Filmen følger henne fra hun er 18 til 20 år og viser hvor viktig det er for Emilie å stå frem med sin historie, og hvor vanskelig det er for samfunnet å ta imot henne. Greier hun å konfrontere sin mor og bryte familiens mørke hemmelighet, slik at de sammen kan fortelle hennes stesøsken hvorfor deres far er i fengsel? Dette er historien om en usedvanlig modig ung kvinne på vei til forsoning.

Se trailer

Filmskaperne velger en original og modig form på filmen. Filmen skal på det store lerretet både for dens filmatiske kvaliteter, og på grunn av dens relevans i offentligheten. Filmens bærer en klar visjon både filmkunstnerisk og samfunnsmessig.

– Lars Løge, tidligere konsulent i NFI

FILMENS MÅLGRUPPE

Når overgrep mot et barn blir avdekket, blir i snitt over 30 ansatte fra ulike offentlige arbeidsplasser involvert i hver eneste sak. Disse menneskene er ansatt i hver eneste kommune og finnes innenfor barnevern, skole, slt-koordinatorer, leger, politi osv. Det er disse menneskene som er vårt kjernepublikum. Etter at vi har presentert filmen på ulike fagkonferanser som omhandler vold og overgrep, traumer og adferd, har vi blitt kontaktet av flere kommuner som har ønsket å bruke filmen til å sette fokus på tverrfaglig samarbeid, av arbeidsplasser som ser at filmen kan gi dem nye perspektiver inn i deres arbeid og av organisasjoner som jobber med ungdom som har havnet utenfor samfunnet. Tilbakemeldingene på visningene har vært utrolig sterke, og vi ser at denne målgruppen har et reelt behov for se en film som tar opp tematikken og utfordringene de står ovenfor.

"Alt det jeg er" presentert under Kompetansesenter for kriminalitetsforebyggings (Kfk) konferansen om vold i nær relasjoner, mai 2019. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Filmen passer også for skoleklasser fra 10. klasse og vgs. Det er utarbeidet en egen verktøykasse med diskusjonsguider som læreren og klassen kan arbeide seg gjennom i etterkant av visningen. Det har også blitt produsert et digital e-læringsverktøy som kompetansehever læreren og gjør den i stand til å se, tro og handle. Dette vil bli tilgjengeliggjort for skoler som deltar på skolevisninger.

Visning av Alt det jeg er for 10. klasse i Frogn kommune
Foto Stine Østby

Book kinovisning

TRE EKSEMPLER FRA TIDLIGERE VISNINGER

Les om hvordan Nav brukte filmen

Nav Sandefjord så Alt det jeg er på kino og delte umiddelbart opplevelsen på sitt intranett. Etter det har flere Nav-kontor sett filmen og bruker den for å heve kompetansen blant sine veiledere på brukermøter.

Les om hvordan Lillesand kommune brukte filmen

Lillesand kommune viste Alt det jeg er under Si det til noen uka. Det ble to sterke visninger med en solid innramming.

Les om hvordan Drøbak Montessori brukte filmen

Drøbak Montessori kompetansehevet lærerne sine og tok med elevene i 10. klasse på filmvisning.