ALT DET JEG ER

Hva om du ikke fikk snakke om det vondeste i livet ditt, men allikevel fortalte alt. Emilie er 18 år og bærer på en barndom preget av overgrep, frykt og taushet. Hun ønsker å ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre i livet uten å bli sett eller hørt?

Med betydelig slagkraft løfter dokumentarfilmen Alt det jeg er fram historien til et av barna i den norske overgrepsstatistikken

– Ny Tid

Emilie ble seksuelt misbrukt fra hun var 6 til 12 år av sin stefar, som ble dømt for overgrepene. Etter fem år i barnevernet kommer Emilie hjem til sin mor og tre yngre søsken. Filmen følger henne fra hun er 18 til 20 år og viser hvor viktig det er for Emilie å stå frem med sin historie, og hvor vanskelig det er for samfunnet å ta imot henne. Greier hun å konfrontere sin mor og bryte familiens mørke hemmelighet, slik at de sammen kan fortelle hennes stesøsken hvorfor deres far er i fengsel? ALT DET JEG ER viser for første gang konsekvenser av seksuelle overgrep fra barndommen sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske. Dette er historien om en usedvanlig modig ung kvinne på vei til forsoning.

Kinovisninger av filmen er tilgjengelig for arbeidsplasser og kommuner høsten 2022.

kontakt oss om du vil arrangere en visning av filmen på kino.

Hardtslående og åpent om konsekvensene av seksuelle overgrep

– Filmpolitiet

Ønsker du bruke Alt det jeg er for å markere vold og overgrep mot barn eller markere forsterke Emilies stemme?

Emilies mot og åpenhet har gitt oss et viktig redskap for å øke kunnskap og å bryte tausheten rundt seksuelle overgrep.

Foto: Andrea Gjestvang

Skal vi hjelpe deg å sette opp en kinovisning?