Alt det jeg er

Hva om du ikke fikk snakke om det vondeste i livet ditt, men allikevel fortalte alt. Emilie er 18 år og bærer på en barndom preget av overgrep, frykt og taushet. Hun ønsker å ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre i livet uten å bli sett eller hørt?

Med betydelig slagkraft løfter dokumentarfilmen Alt det jeg er fram historien til et av barna i den norske overgrepsstatistikken

– Ny Tid

Emilie ble seksuelt misbrukt fra hun var 6 til 12 år av sin stefar, som ble dømt for overgrepene. Etter fem år i barnevernet kommer Emilie hjem til sin mor og tre yngre søsken. Filmen følger henne fra hun er 18 til 20 år og viser hvor viktig det er for Emilie å stå frem med sin historie, og hvor vanskelig det er for samfunnet å ta imot henne. Greier hun å konfrontere sin mor og bryte familiens mørke hemmelighet, slik at de sammen kan fortelle hennes stesøsken hvorfor deres far er i fengsel? ALT DET JEG ER viser for første gang konsekvenser av seksuelle overgrep fra barndommen sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske.

Filmen møtte publikum for første gang i mars 2020 og fikk en veldig god mottagelse. Det ble også jobbet frem et stort endringsprosjekt rundt filmen som fortsatt er levende i dag 3 år etter. Med jubileumsvisningen ønsker Emilie, filmskaperne og partnerne å invitere til en helt spesiell visning og hvor erfaringer rundt filmens bidrag i arbeidet mot vold og overgrep presenteres. Visningen er åpen for alle.

Velkommen til jubileumsvisning av Alt det jeg er

To. 09 feb.Saga kino , Oslo


16:00 Velkommen
16:05 Skape endring sammen på tvers av profesjoner, Statens barnehus ved Astrid Pettersen

16:15 Filmvisning Alt det jeg er

17:30 Erfaringer fra prosjektet

- Emilie og Tone
- Film som verktøy, Nok Norge
- Kunnskapsreisen, forskningsbasert kunnskap, Tkvestland
- En stemme vi ønsket å lære av, Nav

- Kunnskap i profesjonsutdanningene, Runi Børresen
- Implementering i kommunen, Ringerike kommune

18:20 Ord på veien

Det som kjennetegner dere som har kommet hit for å bruke tid på å se denne filmen og snakke sammen i ettertid, det er en ydmykhet og en profesjonalitet og et ønske om å bli bedre i den jobben dere gjør.

– Politiinspektør Rune Swahn i Oslo politidistrikt
Foto: Andrea Gjestvang