Bølgen Kino, Larvik
Tirsdag 10. mars klokken 17:30

Myriam Bjerkli

Forfatter, forlagssjef i Forlagshuset i Vestfold og medvirkende i filmen

Historier til Emilie er vond, men den er dessverre ikke enestående. Som forlegger har jeg fått en rekke manus skrevet av mennesker som har vært utsatt for overgrep som barn. Mange av dem har aldri våget å fortelle det til noen. Mange av dem har slitt med traumene og ettervirkningene gjennom et helt liv. Derfor er denne filmen og åpenheten til Emilie så viktig. Filmen kan føre til at andre søker hjelp tidligere og slipper å bære hele byrden alene. Og ikke minst: At vi, både som enkeltpersoner og samfunn, vet litt mer om hvordan vi bør møte det vonde vi egentlig ikke ønsker å se.

Myriam Bjerkli forsterker Emilies stemme

Myriam Halden Bjerkli er en norsk forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, selger, oversetter og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik. Hun debuterte hos Gyldendal forlag med ungdomsboka Cyprianus i 2007.

Foto: Andrea Gjestvang

Kort om filmen:

Emilie (18) vil ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre uten å bli sett og hørt? Emilie bærer på en barndom preget av seksuelle overgrep, frykt og taushet. Nå er hun endelig myndig, og ønsker å leve et vanlig liv. Men er samfunnet klar til å ta imot henne? «Alt det jeg er» viser - som første norske film - konsekvensene av seksuelle overgrep i barndommen, sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske. Dette er historien om en usedvanlig modig ung kvinne på vei til forsoning. Se trailer under.