Publisert 27 / 10 - 2021

Åpenhetsprisen i Sandefjord 2021 går til… Emilie

Les hva Emilie selv skriver om prisutdelingen

Det å bli den utvalgte av en stor komite av så mange forskjellige, flinke og gode folk forsterker min stemme og hjelper de der ute som enda ikke har blitt sett, hørt eller trodd.

– Emilie


I min by Sandefjord, markeres Verdensdagen for psykisk helse med blant annet utdeling av Åpenhetsprisen.

Åpenhetsprisen deles ut av Mental Helse. Prisen deles ut hvert år til en person som har gjort et særlig bidrag for å skape åpenhet om psykisk helse.


Dette året var det jeg som skulle få prisen og jeg dro til utdelingen sammen med familien min.

Det var en fin kveld med masse inspirerende historier og god underholdning med fine bilder, sterke dikt og god musikk.Årets vinner bidratt sterkt inn i arbeidet med de ulike kunnskapsreisene som blir laget for ulike sektorer i offentlig etat.

– Frøydis Tveita

Frøydis som var hun som erklærte meg som vinner. Hun kom med noen fine ord og sitater som fikk meg til å smile. Det var en varm påminnelse over hvor langt prosjektet hadde blomstret og hvor mange som allerede hadde hjulpet med å fått prosjektet frem.

Her er noen av ordene fra Frøydis:

Årets vinner av åpenhetsprisen har gitt ett ansikt til psykisk helse knyttet til traumer fra seksuelle overgrep i barndommen. Dette er et av samfunnets største tabu og det krever reelt mot av årets vinner å dele sin historie på godt og vondt som ung voksen. Det er tydelig at stemmen til årets vinner er viktig for mange. Historien til årets vinner har blitt filmatisert gjennom flere år og filmen har blitt nominert til Amanda for beste dokumentarfilm i 2020 og Gullruten. I tillegg har den vunnet priser på internasjonale filmfestivaler. Dette bidro igjen til mye presse dekning som førte til at tema ble satt på dagsorden. Filmen er med på å bryte tabu, gi kunnskap og bidrar til raushet.

Videre har årets vinner bidratt sterkt inn i arbeidet med de ulike kunnskapsreisene som blir laget for ulike sektorer i offentlig etat. Emilie har vært med å laget fire kunnskapsreiser for sektorene: NAV, Tannhelsepersonell, lærere og barnehagepersonell.

Årets vinner sier selv: «Jeg har lyst til å være en stemme slik at andre barn og unge kan vite at de ikke er alene.


Her er takketalen min:)

Jeg er veldig rørt av å få denne prisen. Det er helt utrolig at det nå er snart 7 år siden vi valgte å starte opp hele prosjektet.

7 år siden jeg valgte å være en stemme for alle de som enda ikke hadde blitt hørt eller sett.

Det å være med å lage en forandring som kan hjelpe å gjøre en fremtid bedre for enn annen er noe av det største jeg noensinne har gjort.

Sammen med dette flotte teamet mitt står jeg nå her med en pris som ikke bare hedrer oss, men også de flotte menneskene som har deltatt i å hjelpe oss, og de jeg håper vi kommer til å jobbe med i fremtiden.

Takk for at dere hjelper prosjektet med å blomstre hver dag.

Takk for at dere hjelper oss med å gjøre en forskjell.

Vil du se filmen eller bruke endringsprosjektet vårt? Kontakt oss her