Bergen kino
9/3

Gunnar Staalesen

Forfatter

Det er en gripende film å se, og stor respekt for Emilie, som gir så mye av seg selv. Jeg håper det er en film som får vid utbredelse, slik at den når frem til flest mulig – både voksne og barn/unge.

Gunnar forsterker Emilies stemme

Gunnar Staalesen er en norsk forfatter og dramatiker. Han er en SMISO-venn, og uttalte dette i forbindelse med deres jubileum i 2017:

-Med sin bakgrunn fra barnevernet er det ikke unaturlig at hovedpersonen i min serie med kriminalromaner, Varg Veum, med jevne mellomrom konfronteres med barn som er i vanskelige livssituasjoner, noen av dem incestofre, noen av dem utsatt for andre typer seksuelle overgrep fra voksne. Tydeligst er dette i bøker som Falne engler, Dødens drabanter og Ingen er så trygg i fare.

For meg er overgrep mot barn de alvorligste forbrytelser som blir begått. Når kritikken mot barnevernet av og til hagler, tenker jeg nesten alltid: Det er en menneskerett å ha en trygg og god barndom; mye viktigere enn retten til å være foreldre for egne barn. – Ikke alle vil være enig med dette, men der er iallfall Varg’en og jeg helt på linje.

Foto: Andrea Gjestvang

Kort om filmen:

Emilie (18) vil ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre uten å bli sett og hørt? Emilie bærer på en barndom preget av seksuelle overgrep, frykt og taushet. Nå er hun endelig myndig, og ønsker å leve et vanlig liv. Men er samfunnet klar til å ta imot henne? «Alt det jeg er» viser - som første norske film - konsekvensene av seksuelle overgrep i barndommen, sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske. Dette er historien om en usedvanlig modig ung kvinne på vei til forsoning. Se trailer under.