Lilandgården, Torggaten 10 i Arendal, kl 15:30, tirsdag 13. august - 2019

Arendalsuka 2019

Arendalsuka skal være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. ALT DET JEG ER deltar i debatten og snakker om hvordan film styrke den nasjonale samtalen rundt seksuelle overgrep, bryte tabu og øke kunnskap.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Mange voksne som daglig jobber med barn og unge mangler verktøyene og kunnskapen de trenger for å kunne forebygge og avdekke vold og seksuelle overgrep mot barn og unge.



Sammen med Statens Barnehus snakker vi om hvordan film kan styrke den nasjonale samtalen rundt seksuelle overgrep, bryte tabu og øke kunnskap. Dokumentarfilmen "Alt det jeg er"kommer på kino i 2020, og viser for første gang hvordan det er for en ung voksen å leve med traumer fra seksuelle overgrep i barndommen. Hva kan vi lære av Emilie og hennes historie via film? Hvordan kan film tilpasses andre format for maksimal og målrettet læring?



Tone Grøttjord-Glenne (Sant & Usant) presenterer Alt det jeg er-prosjektet og viser klipp både fra dokumentarfilmen om Emilie og den digitale kunnskapsreisen for lærere og universitetsstudenter. Kunnskapsreisen er basert på filmen, og skreddersydd for lærere og universitetsstudenter som ønsker å bli lærere.



Grete Herlofson (Generalsekretær, Norske Kvinners Sanitetsforening) presenterer viktigheten av kompetanseheving om vold og overgrep av ansatte i skole og barnehage.

Astrid Johanne Pettersen (Statens Barnehus i Oslo) forteller om Statens Barnehus sin deltagelse i Alt det jeg er-prosjektet.



Vi holder også en kort panelsamtale: hvordan kan indre, personlig prosesser som tvil og frykt, og eksterne systemkrav, gjøre det vanskelig å avdekke overgrep og ivareta individet i oppfølging og behandling. 

Panelet består av:


  • Nanna Thuve Busch, tidligere ansatt hos Fønix Sandefjord (NAV) og medvirkende i filmen Alt det jeg er
  • Rona Eriksen Andersgaard, Sosialkonsulent fra SMISO Oslo (erfaringer fra møter med lærere)

  • Tone Grøttjord-Glenne, regissør og produsent, Sant & Usant



Moderator er Kristin Oudmayer fra Unicef.



Kjenner du lærere, ledere, helsesykepleiere, NAV-ansatte, politikere, osv som skal til Arendalsuka? Del gjerne dette arrangementet med dem og hjelp oss å sette overgrep på agendaen.