Publisert 16 / 10 - 2019

Gratulerer til Statens Barnehus i Oslo med 10 års-jubileum!

Statens Barnehus i Oslo fyller 10 år i år og "Alt det jeg er" fikk være med å markere en viktig dag. Dagen ble feiret med et seminar på Kripos's ny hovedkontor i Oslo og Emilie kom på scenen for å takke Statens Barnehus for sitt viktig arbeid.

Jubileums-feiringen var en rørende dag rik med faglig og følelsesmessig innhold. Det hele begynte med Rune Holberg-Andersen som fremførte scener fra sin forestilling, Lykkeliten, hvor han forteller om sin oppvekst i en familie preget av vold. Det var en fremføring med like mye varme og hjerte som sorg og fortvilelse. Budskapet for dagen var klart - vi må våge å være stemmen for de stemmeløse barna.

Dette rørende innlegget ble fulgt av flere innsiktsfulle, faglige presentasjoner fra blant annet Cathrine Monrad Hagen, sjef for sosialpediatrisk avdeling, Oslo universitetssykehus, Ullevål, som fortalte om sitt arbeid med å utføre rettsmedisinske undersøkelser på vegne av Statens Barnehus.

Frode Syringen (Avsnittsleder Statens Barnehus Oslo), Else Marie Augusti (forsker, NKVTS) og Lotte Cathrin Andersen (stipendiat, NOVA) presenterte ny forskning på Statens Barnehus utført av voldsprogrammet på NKVTS og NOVA/OsloMet.

Avdelingsleder Kristine Berbom og Konsulent Beate Skjellum Ingebretsen fra Barneverntjenesten i Bærum kommune fortalte om hvordan samarbeidet med Statens Barnehus har gjort det mulig å gi bedre hjelp til barn og familier.

Marianne Borgen, ordføreren i Oslo, og Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap, holdt en engasjerende og rørende appell. Barn har lidenskapelige forkjempere blant Oslo kommunes ledelse.

Statens Barnehus var representert av Politiinspektør Trine Dyngeland og Pob/fagkoordinator tilrettelagte avhør Hanne Blomfeldt, som kunne fortelle om hvordan det var hos politiet før Statens Barnehus ble opprettet, og hvor mye avdelingen og kompetansen har utviklet seg siden den tiden. Men Astrid Johanne Pettersen, Seksjonsleder Statens Barnehus Oslo, hviler ikke på de gode resultater. Hennes innlegg oppsummerte hvilket muligheter og utfordringer de kommer til å møte i fremtiden.

På slutten av dagen presenterte Tone Grøttjord-Glenne "Alt det jeg er"-prosjektet, og viste blant annet et klipp fra filmen. Det belyste flere av utfordringer som ble tatt opp i løpet av seminaret og understrekte hvor viktig det er å forebygge vold og overgrep, og hvor viktig det er å møte folk der de er. Statens Barnehus har vært med i prosjektet helt fra starten, så det var stort å endelig vise frem "Alt det jeg er"-prosjektet etter så mange års samarbeid. Emilie var selv i salen og kom opp på scenen etterpå for å overrekke en blomsterbukett til Statens Barnehus for å gratulere med dagen, som takk for alt de har gjort for å hjelpe barn som henne, og som takk for deres bidrag til prosjektet. Det var utrolig stas å stå samlet på scenen.

Dagen avsluttet med et høydepunkt da riksadvokat Tor-Aksel Busch holdt det siste innlegget. Han tok ordet uten mikrofon, uten notater, og snakket fra hjertet om det viktige arbeidet vi har med å beskytte barna og hvilke utfordringer politiet står ovenfor med dagens teknologi. Tor-Aksel skal snart gå av med pensjon, og han etterlater seg en stor og viktig rolle å fylle.

Tusen takk til Statens Barnehus i Oslo for at vi fikk være med på å feire den store dagen med så mange andre flinke folk. Gratulerer så mye med 10 år. Vi ønsker dere lykke til med deres viktig arbeid med å beskytte barna.

Ønsker du å invitere "Alt det jeg er"-prosjektet til ditt seminar eller konferanse? Ta gjerne kontakt.